top of page

OVER ONS
Toneelvereniging St. Genesius

ST. GENESIUS: MEER DAN 60 JAAR EEN VAST ONDERDEEL VAN VELDDRIEL

Update december 2023

In het afgelopen jaar hebben we meer dan 10 nieuwe leden zicht aangesloten bij onze toneelvereniging. Dat is natuurlijk super fijn, want we zijn weer helemaal op sterkte!

Als een van de oudste amateurverenigingen ​van Velddriel doet St. Genesius nog prima mee! Jaarlijks komen meer dan 600 mensen uit de gemeente en de regio kijken naar hun voorstellingen en weten ze keer op keer de verwachtingen te overtreffen. De afgelopen 3 jaar werd de toneelvereniging begeleid door Rineke van Heel en vanaf heden wordt het gezelschap aangestuurd door Hetty Michielse. Zij zal in februari 2020 haar eerste blijspel/komedie 'Zusters in Zaken" met Sint Genesius gaan presenteren.

 

Mooi was die tijd...

Toneelvereniging St. Genesius is opgericht door enkele mensen in Velddriel in 1955. De televisie was nog onbekend, dus werden er in de eerste jaren wel 2 stukken op de planken gebracht. Het waren niet altijd blijspelen, er werden ook drama’s gespeeld.

De te spelen stukken waren wel “gecensureerd”. Eerst moest mijnheer pastoor zijn goedkeuring geven, anders werd er niet gespeeld. Zo ging dat in de tijd.
 

Dit duurde tot 1969. Door het grote verloop van leden besloot men om een tijdje te stoppen. In 1974 werd er nog wel een “eenakter” opgevoerd voor de jubilerende voetbalclub RKVSC uit Velddriel.

Daarna werd het stil en pas in 1981 werd er weer een actie gehouden om meer leden te werven en dat resulteerde in 1982 met het kassucces “Opa ziet spoken”. Dit alles onder de bezielende regie van Frans Savelkouls uit Rosmalen. Vanaf die tijd was St. Genesius weer helemaal “terug”!

ONS TEAM

De leden van de toneelvereniging bestaan uit een mooie mix van mannen en vrouwen, waardoor ze in staat zijn veel populaire toneelstukken op de bühne te brengen. Deze amateurvereniging biedt ruimte voor enthousiaste inwoners van de gemeente Maasdriel om de passie voor toneel om gezellige manier uit te voeren. 

De spelers hebben een leeftijd tussen 18 en 65 jaar. 

Ook tijdens repetities gaat het er fanatiek aan toe :-)

IMG_1452.JPG
bottom of page