Over ons
Toneelvereniging St. Genesius

ST. GENESIUS: MEER DAN 60 JAAR EEN VAST ONDERDEEL VAN VELDDRIEL

Als een van de oudste amateurverenigingen β€‹van Velddriel doet St. Genesius nog prima mee! Jaarlijks komen meer dan 600 mensen uit de gemeente en de regio kijken naar hun voorstellingen en weten ze keer-op-keer de verwachtingen te overtreffen. Sinds 3 jaar is Rineke van Heel de regisseuse van dit gezelschap en weet ze op haar eigentijdse en vooral creative wijze het beste uit dit gezelschap te halen.

 

Mooi was die tijd...

Toneelvereniging St. Genesius is opgericht door enkele mensen in Velddriel in 1955. De televisie was nog onbekend, dus werden er in de eerste jaren wel 2 stukken op de planken gebracht. Het waren niet altijd blijspelen, er werden ook drama’s gespeeld.

De te spelen stukken waren wel “gecensureerd”, eerst moest mijnheer pastoor zijn goedkeuring geven anders werd er niet gespeeld. Zo ging dat in de tijd.
 

Dit duurde tot 1969. Door het vele verloop van leden besloot men om een tijdje te stoppen. In 1974 werd er nog wel een “eenakter” opgevoerd voor de jubilerende voetbalclub RKVSC uit Velddriel.

Daarna werd het stil en pas in 1981 werd er weer een actie gehouden om meer leden te werven en dat resulteerde in 1982 met het kassucces “Opa zoet spoken”. Dit alles onder de bezielende regie van Frans Savelkouls uit Rosmalen.  Vanaf die tijd was St. Genesius weer helemaal “terug”!

​

Ons Team

De leden van de toneelvereniging bestaan uit een mooie mix van mannen en vrouwen, waardoor ze instaat zijn veel populaire toneelstukken op de bühne te brengen. Deze amateurvereniging biedt ruimte voor enthousiaste inwoners van de gemeente Maasdriel om de passie voor toneel om gezellige manier uit te voeren. 

De spelers hebben een leeftijd tussen 18 en 64 jaar. 

​

​

Ook tijdens repetities gaat er fanatiek aan toe :-)

CONTACT & INFO

Secretariaat: Margriet van Lith | Tel. 0418 - 631 236

P/a Sint Antoniusstraat 6 | 5334 JZ | Velddriel

© 2019 by Toneelvereniging Velddriel - St. Genesius |

© 2019 by Toneelvereniging Velddriel - St. Genesius | 

REPETITIES

Maandagavond sep-feb vanaf 20.00 uur
Locatie: De Boxhof Velddriel

  • Instagram ToneelVelddriel
  • Toneel Velddriel - Sint Genesius